Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí guláš ze Žitného ostrova

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 2 hodiny bez uležení, na uležení 5-6 hodin

2 hodiny bez uležení, na uležení 5-6 hodin

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 865 kJ /
3 553 kcal
Bílkoviny308,74 g
Tuky167,09 g
Vláknina89,84 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 872 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy192,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky vážící asi 25 g. Na sádle opražíme nadrobno nakrájené cibule dozlatova, přidáme červenou papriku, dobře rozmícháme, zastříkneme trochou vody, přidáme protlak a chvilku, asi 3 minuty, vaříme. Krok 2: Přidáme maso, promícháme, mírně osolíme a když je maso obalené směsí, přidáme vodu nebo srnčí vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené. Vaříme hodinu a půl skoro doměkka a před dokončením přidáme protlačený česnek, černý pepř, feferonku a celou papriku. Vaříme asi 20 minut, než paprika změkne.
Hlídáme, aby se maso nezačalo rozpadávat. Nakonec přidáme majoránku a dosolíme dle své chuti.
Vypneme a 5-6 hodin čekáme, až se to proleží. Čerstvý je také jedlý, ale koření vejde do masa, až po 5-6 hodinách. Krok 3: Dobře prohřejeme a podáváme s čerstvým chlebem, nebo kynutým knedlíkem. Dozdobíme natí z čerstvé cibulky nakrájené velice najemno.

Zveřejněno 7. 1. 2020

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Budu vařit přes víkend a přidám fotku. Recept vymámil od někoho manžel.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMqQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí guláš ze Žitného ostrova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMqQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
srnčí guláš

Suroviny:
kost, sádlo, cibule, paprika, feferonka, paprika čerstvá zelená, voda, protlak rajčatový, pepř mletý, majoránka, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu