Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový krém

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kafu.p kafu.p

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 867 kJ /
446 kcal
Bílkoviny19,33 g
Tuky14,97 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme květák v osolené vodě.
Cibuli a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
Když je květák měkký, slijeme vodu a dáme stranou (budeme ji ještě potřebovat). Krok 2: V hrnci necháme rozpustit ghí, cibuli a brambory orestujeme, osolíme, okmínujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vaříme do změknutí asi 20 minut. Krok 3: Po uvaření polévku rozmixujeme do hladka, vlijeme smetanu, nastrouháme muškátový oříšek a ještě chvíli prohřejeme.
Servírujeme s bylinkami a parmezánem.

Zveřejněno 10. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjoQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjoQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
květákový krém, květakový krémy, polévka z květákového z vývaru, ketakovy krém, květakovy krem recepty, kverakovy krem, recept kvetak, recept na květákový krém, polivka s kvetakoveho vyvaru, polévka z květákového vývaru, recepty květákový krém, květákovy vyvar, květákový krém top recepty

Suroviny:
květák, brambory, cibule, ghee, smetana 33%, vývar, ořech muškátový, kmín drcený, parmazán, sůl

Přidat fotografie receptu