Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachnička pomalu pečená a jemná

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mojetara mojetara

Středně náročný

Doba přípravy 10 minut + 6 hodin

10 minut + 6 hodin

Suroviny

Porce: 2 až 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 157 kJ /
994 kcal
Bílkoviny12,65 g
Tuky85,20 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 5,60 g
Sůl14,00 g
Sacharidy37,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat. Krok 2: Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme. Krok 3: Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci. Krok 4: Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.

Zveřejněno 14. 1. 2020

Poznámka autora mojetara

Tohle je jaksi putovní recept, který jsem ověřil a spokojenost byla veliká. Postup najdete také na https://www.mojetara.cz/recipe/kachna-jako-zadna-j.... Určitě si pochutnáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachnička pomalu pečená a jemná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5RK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachnička pomalu pečená a jemná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J5RK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
kachnička pomalu pečená

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, zelí kysané, slanina anglická, sůl, kmín celý, ocet, cukr, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu