Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí játra s jablky

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 877 kJ /
688 kcal
Bílkoviny84,12 g
Tuky15,89 g
Vláknina10,69 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 598 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy48,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Rozehřejeme olej a játra zprudka krátce osmažíme z obou stran, stačí pár minut. Vytáhneme je, osolíme, opepříme a uchováme v teple. Krok 2: Do stejné pánve přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme jablka nakrájená ne tenčí klínky, tymián a restujeme chvíli společně. Zastříkneme balsamikem a po minutce přidáme vývar a kečup. Promícháme a přivedeme k varu. Krok 3: Vrátíme zpět játra a společně pár minut povaříme. Játra musí zůstat růžová a nevysušená. Směs dochutíme chilli a podáváme s topinkami nebo chlebem.

Zveřejněno 16. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí játra s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ZjO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí játra s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ZjO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
králíci minutky jatra, králičí játra recept, výborná králičí játra

Suroviny:
játra králičí, jablko, cibule červená, česnek, ocet balsamiko, kečup ostrý, vývar, chilli, olej, sůl, pepř, tymián sušený

Přidat fotografie receptu