Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální dýňové jáhloto s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 957 kJ /
1 185 kcal
Bílkoviny28,77 g
Tuky39,39 g
Vláknina32,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy164,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni nakrájíme na kostky, promícháme se lžičkou oleje, vsypeme na plech a v troubě upečeme doměkka. Krok 2: Jáhly v cedníku 2x spaříme vařící vodou a necháme odkapat. Krok 3: Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Rozehřejeme lžíci oleje a cibuli s česnekem krátce zpěníme, přidáme kmín, skořici a kari pastu a vše necháme chvilku restovat.
Pak přihodíme okapané jáhly, podlijeme hrnkem vody a necháme vařit, podle potřeby můžeme ještě přilít trochu vody. Krok 4: Upečenou měkkou dýni rozmixujeme s kokosovým mlékem na hladkou pastu.
Když jsou jáhly skoro měkké, přimícháme k nim rozmixovanou dýňovou směs a jáhly dovaříme doměkka. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 5: Fazolky nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě. Vařené scedíme a zamícháme do měkkých jáhel.

Zveřejněno 17. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální dýňové jáhloto s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzPr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Orientální dýňové jáhloto s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gzPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jáhly, dýně hokkaido, cibule, česnek, pasta kari, římský kmín mletý, skořice, sůl, mléko kokosové, lusky fazolové, olej

Přidat fotografie receptu