Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale výsledek stojí rozhodně za to.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min bez doby marinování masa

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 232 kJ /
2 206 kcal
Bílkoviny97,51 g
Tuky180,99 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 680 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy40,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Libovější vepřový bok pokrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme olej, zázvor, česnek, worcester, pepř a trošku osolíme. Vše dobře promícháme a necháme alespoň dvě hodiny proležet, nejlépe však přes noc. Krok 2: Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a na troše sádla (oleje) ji osmažíme lehce dozlatova. Pak přidáme naložené kostky masa a za občasného promíchání je osmažíme ze všech stran. Krok 3: Přilijeme zhruba 200 ml vývaru a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití. Krok 4: Kedlubnu očistíme a nakrájíme na kostičky (nebo nudličky). Krok 5: Když je maso měkké, přisypeme kedlubnu (lze použít i patizon) a ještě krátce podusíme, aby byla kedlubna měkká na skus. Dle potřeby přilijeme vývar, zahustíme troškou jíšky, necháme ještě krátce provařit a případně dosolíme a opepříme. Krok 6: Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami, noky, rýží.

Zveřejněno 18. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNm7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušený pikantní bůček s kedlubnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNm7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept na dušený buček, duseny bůček, recepty z kedlubny, dušené kedlubny s fazolemi

Suroviny:
bůček vepřový, kedlubna, cibule, zázvor, česnek, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý, olej, sádlo, jíška, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu