Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 472 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny137,91 g
Tuky50,20 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 317 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,60 g
Sacharidy15,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kostičky slaniny. Necháme je trochu rozpustit a vložíme osolené a opepřené maso upravené na větší kousky. Opečeme ho ze všech stran, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci protlaku a společně restujeme přibližně 5 minut. Krok 2: Vše přendáme do nádoby PH, podlijeme vývarem, přidáme lístky tymiánu a pomalíme cca 4 hodiny na High.
V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a 30 minut před koncem přidáme k masu. Rozšleháme a necháme provařit. Krátce před koncem vložíme jemné nudličky kapie i hrášek a společně dovaříme. Zelenina by neměla být rozvařená. Krok 3: Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem. Podáváme např. s knedlíkem nebo s rýží.

Zveřejněno 18. 1. 2020

Poznámka autorky maris

Některé PH mají nádoby vhodné přímo na sporák, ta moje nejde, proto jsem musela orestovat maso a cibuli na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOn2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rOn2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: moc děkuji;-):-K

Krása:-K

Tématické fráze:
pomalu tažená kližka, tažené maso, pomalu tažený guláš, pomalu tazene maso, tažené maso recepty, hovezi krk s hráškem, pomalu tažené maso recepty

Suroviny:
maso hovězí, slanina, cibule, hrášek mražený, kapie červená, protlak rajčatový, mouka hladká, vývar, sůl, pepř, tymián čerstvý, olej

Přidat fotografie receptu