Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý fenyklový salát

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 386 kJ /
331 kcal
Bílkoviny0,59 g
Tuky20,98 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž. Krok 2: Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z dobře omytého citronu do malé misky. Přidáme med, sůl a vidličkou prošleháme s olivovým olejem, můžeme použít 1 lžíci oleje s citronovou příchutí. Krok 3: Emulzi vlijeme do mísy a promícháme. Krok 4: Salát se výborně hodí především k rybám a masovým pochoutkám - steak, roastbeef, biftek apod. Podáváme ihned.

Zveřejněno 20. 1. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Fenykl někdo miluje, někdo nesnáší, tak jako jiné věci. Má velmi pozitivní zdravotní účinky, podporuje hubnutí, nemá žádnou kontraindikaci a lze upravovat i tepelně. Pro lahodnou chuť se hodí do salátů i v kombinaci s ovocem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý fenyklový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKj7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý fenyklový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nKj7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
fenyklový salát, fenykl salát, fenyklový salát recept

Suroviny:
fenykl, rukola, cibule červená, kůra citronová, šťáva citronová, olej olivový, med, sůl

Přidat fotografie receptu