Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankovo - masové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kafu.p kafu.p

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 285 kJ /
1 024 kcal
Bílkoviny64,79 g
Tuky33,13 g
Vláknina21,87 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 325 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy107,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka. Krok 2: Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a petrželovou nať nakrájíme. Krok 3: Na olivovém oleji zlehka orestujeme maso, cibuli, mrkev a necháme vychladnout. Krok 4: Mezitím slijeme přebytečnou vodu, jestli nám nějaká zbyla, a uvařenou pohanku pomixujeme (nemusíme, já jsem mixla) a ochutíme utřeným česnekem a petrželkou. Krok 5: Směs z masa smícháme s pohankou, přidáme vejce a přisypáváme vločky do hustšího těstíčka. Pokud máme pořád řídké, přisypeme ještě vločky (ingredience jsou orientační, karbanátky dělám většinou od oka). Krok 6: Vytvarujeme placičky, vložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 15 minut dozlatova.

Zveřejněno 21. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo - masové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4A4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankovo - masové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4A4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pohankovomasové karbanátky

Suroviny:
pohanka, vločky pohankové, maso vepřové, mrkev, cibulka jarní, česnek, vejce, nať petrželová, olej olivový

Přidat fotografie receptu