Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z kynutého těsta s domácím vanilkovým pudinkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dvevtroube dvevtroube

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 687 kJ /
4 705 kcal
Bílkoviny100,30 g
Tuky193,23 g
Vláknina16,01 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 2,06 g
Sůl5,13 g
Sacharidy633,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou těsta. Do mísy nalijte vlažné mléko a do něj rozdrobte droždí. Přisypte cukr a vše promíchejte. Dále přisypte mouku, sůl, přidejte vejce, rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Těsto bude lepit, ale žádnou další mouku nepřidávejte. Mísu zakryjte potravinovou folií a těsto nechte kynout hodinu a půl. Krok 2: Mezitím připravte pudink. Do rendlíku dejte žloutek, cukr, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a přilijte mléko. Vše důkladně promíchejte, postavte na plotnu a vařte do zhoustnutí. Jakmile směs zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi minutu. Poté rendlík odstavte a do směsi vmíchejte máslo. Pudink zakryjte potravinovou folií a nechte ho vychladnout. Krok 3: Vykynuté těsto ještě krátce vařečkou propracujte. Poté vezměte trochu kukuřičného škrobu a těsto posypte. Je to proto, že lepí. Těsto propracujte pouze nadzvedáváním a podle potřeby přisypte kukuřičný škrob. Takto ho s ním pracujte do doby, než těsto přestane lepit a bude hladké. Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte ještě 10 minut kynout. Krok 4: Mezitím připravte větší plech, který vyložte pečicím papírem. Papír zasypte trochou kukuřičného škrobu. Těsto přendejte na plech a prsty ho rozprostřete. Pokud těsto bude lepit, opět použijte škrob. Na dotažení těsta po celém plechu si ruce namočte do vody. Půjde to tak lépe. Jakmile budete mít hotovo, opět těsto zakryjte utěrkou a nechte ho kynout dalších 45 minut. Krok 5: Vychladlý pudink přendejte do cukrářského sáčku a na těstě vytvořte mřížku. Celé těsto zasypte třtinovým cukrem. Na závěr do každého okénka, které vzniklo mřížkováním, dejte malý kousek másla. Krok 6: Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a koláč pečte 30 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout. Krok 7: Tento koláč je časově náročnější, ale opravdu stojí za to. Je krásně nadýchaný, voní vanilkou a třtinový cukr na na povrchu vytvoří krásně křupavou krustu.

Zveřejněno 22. 1. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kynutého těsta s domácím vanilkovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YgN2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kynutého těsta s domácím vanilkovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YgN2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kynuté koláče, kynutý koláč s pudinkem, jahodový koláč z kynutého těsta, kynutý koláč, co z kynutého těsta, recepty z kynutého těsta, koláč z kynutého těsta, z kynuteho testa, kynuty kolac s vanilkovým krémem, kynuté těsto s pudingem, kolac z kynuteho testa s broskvemi, kynuté koláče s pudinkem, malinovy kolac z kynuteho testa, kynuté koláče s pudinkem, kynute jahodové koláčky, pudinkove testo na kolacky, pudinkove testo na kolace, koláčky z kynutého těsta s s pudinkem

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, droždí, vejce, sůl, mléko, cukr krupice, máslo, škrob kukuřičný, extrakt vanilkový, žloutek, cukr třtinový, máslo, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu