Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bryja

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 936 kJ /
463 kcal
Bílkoviny6,61 g
Tuky12,55 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy73,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na menší kusy, vložíme do pánve nebo kastrolu a podlijeme trochou vody - cca 200 ml. Přidáme cukr, skořici, hřebíčky a přivedeme k varu. Hned vmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou a zhruba 20 minut necháme provářet na menším příkonu tepla. Občas lehce promícháme. Pokud je třeba, přidáme ještě při zahušťování trochu vody, aby vznikla středně hustá sladká omáčka. Krok 2: Není třeba přesně dodržet gramáže, ovoce se může dát více nebo méně, taktéž mouky a smetany. Setkala jsem se i s receptem, kde se ještě přidávaly švestky. Krok 3: Bryja se podává samostatně nebo s vařenými brambory.

Zveřejněno 23. 1. 2020

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Autorka receptu, paní Anna Koláčková k receptu píše: Bryja je starým tradičním pokrmem chudých. Hospodyně ráno bryju uvařily a po celý den stála na plotně a byla k dispozici každému členu rodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDKv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDKv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
brija jídlo

Suroviny:
hruška, cukr krupice, skořice mletá, koření hřebíček, smetana sladká, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu