Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 278 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,21 g |
Tuky | 125,36 g |
Vláknina | 7,68 g |
Cholesterol | 111 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 23,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okrajích naklepeme, osolíme a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme.
Krok 2: Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.
Krok 3: Na tuku po roštěnkách osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapii, podlijeme vývarem, vložíme roštěnky a pod pokličkou dusíme doměkka.
Krok 4: Hotové vyjmeme, zbylou šťávu zaprášíme hladkou moukou, povaříme a přecedíme.
Krok 5: Dochutíme citrónovou šťávou, solí, můžeme přidat i trošku vegety nebo worcesteru. Takto upravenou omáčku přelijeme na roštěnky. Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Moje poznámka
Starodávné roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDM
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 13 minutami
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 17 minutami
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 25 minutami
Co dům dal
Neregistrovaný před 36 minutami
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 44 minutami
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 45 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Marcipánové ozdůbky na cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kedlubnový salát - na 4 způsoby
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
kančí maso recepty,
roštěnky recept,
kanci rostena,
kančí roštěnky,
příprava roštěnek,
rostenky,
příprava roštěnky,
jak dlouho dusit hovězí,
jak dlouho dusit hovězí maso,
roštěná z kančího masa,
jak dlouho dusit rostenky,
výborné roštěnky,
roštěná recept,
roštěnky s rýži,
roštěnky z kančího masa,
recepty z kančího masa roštěná,
kanči roštena omačka recept,
hovezi rostenky s ryzi,
roštěnka s rýži,
kančí roštěnka
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
slanina,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kapie,
vývar
Komentáře (2)