Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrasburské řízky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Janahorvathova77 Janahorvathova77

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 409 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny233,02 g
Tuky11,82 g
Vláknina0,36 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 1,22 g
Sůl3,22 g
Sacharidy3,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Do mikrotenového sáčku nasypeme strouhanku a jednotlivé řízky v ní naklepeme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme z každé strany. V tlakovém hrnci osmažíme cibulku a pak tam položíme všechny usmažené řízky. Zakysanou smetanu zředíme vodou, přisypeme mletou papriku (jen na obarvení), řízky zalijeme, přidáme bujóny a uzavřeme poklicí. Vaříme cca 10 min. Poté můžeme podávat.

Zveřejněno 26. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrasburské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ygm2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrasburské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ygm2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Curly: to není zdrcle to je ta strouhanka <3

A proč je to zdrclé:-?

No přeci to že sis elegantně pošmaknete<3

Marně přemýšlím, co má elegantní Štrasburk společného s tímto, ale zřejmě nemusím rozumět všemu...

Tématické fráze:
štrasburský řízek recept

Suroviny:
prsa kuřecí, strouhanka, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, pepř, bujón zeleninový

Přidat fotografie receptu