Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort (chlebíček, bábovka) s pomerančovou chutí

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chladnutí korpusu

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 428 kJ /
7 273 kcal
Bílkoviny110,70 g
Tuky466,75 g
Vláknina25,58 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 6,26 g
Sůl7,45 g
Sacharidy644,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte. Krok 2: Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do pečiva, skořici, sodu a sůl) promíchejte v misce. Krok 3: Nejprve vyšlehejte v robotu vejce pokojové teploty, poté přisypte po částech cukr a šlehejte, dokud z toho nebude světlá hmota, která nebude stékat z metly. Krok 4: Za stálého šlehání pomalu přilévejte ghí a vanilkový extrakt. Pak ještě vmíchejte mouku a vypněte robota. Už ručně důkladně zapracujte ořechy, mrkev a pomerančovou kůru. Krok 5: Hotové těsto vlijte do formy a vložte do předehřáté trouby. Pečte 35-40 minut, zkuste špejlí, zda těsto už nelepí. Vyjměte z trouby a nechte ve formě zchladnout, poté vyklopte a přendejte na mřížku zcela vychladnout. Krok 6: Mezitím připravte krém. Všechny ingredience stačí důkladně umíchat ručně. Před namazáním dortu krém nechte alespoň hodinu v lednici. Krok 7: Po zchladnutí korpus prořízněte a namažte krémem. Přiklopte horní částí a pomažte svrchu i z boků. Je dobré potřít nejprve slabší vrstvou, nechat opět ztuhnout v lednici a pak potřít zbytkem krému. Ozdobte třeba posekanými ořechy. Nechte uležet v lednici, nejlépe přes noc, ale stačí i dvě hodiny.

TIP: Mascarpone - oblíbené moučníky a dezerty

Zveřejněno 26. 1. 2020

Poznámka autorky 1974andrea

Těsto lze použít na dort, do chlebíčkové formy nebo upéct jako bábovku. Podle toho, na co budete mít zrovna chuť nebo náladu. U nás tentokrát ve formě promazaného chlebíčku a ještě s ochuceným těstem i krémem. Chuť dodal pomeranč.

Pokud použijete dortovou formu, tak těsto je na průměr 26 cm.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort (chlebíček, bábovka) s pomerančovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74B1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort (chlebíček, bábovka) s pomerančovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74B1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tématické fráze:
mrkvový chlebíček, mrkvový chlebíček, mrkvový dort, mrkvovy chlebicek s pomerancem, mrkvový babovka, mrkvový chlebíček bez mouky

Suroviny:
vejce, mrkev, ořechy vlašské, mouka hladká, cukr třtinový, prášek do pečiva, soda jedlá, ghee, pomeranče, skořice mletá, extrakt vanilkový, sůl, tuk, mouka hrubá, mascarpone, smetana zakysaná, pomeranče, pomeranče, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu