Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 099 kJ /
980 kcal
Bílkoviny28,41 g
Tuky91,78 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 836 mg
Sodík 663 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy9,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Petrželku nasekáme, vajíčka uvařená na tvrdo a kapii nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Krok 2: Lilky umyjeme, osušíme, několikrát propíchneme špičkou nože a dáme na plech do předehřáté trouby na 200° C péct.
Během pečení lilky otáčíme a hlídáme barvu. Jakmile jsou téměř černé ze všech stran, jakoby spálené, ale ještě nespálené, vyndáme, počkáme chvilku než zchladnou, abychom je mohli oloupat. (Jde to snadno). Krok 3: Oloupané lilky vidličkou rozmačkáme, nebo je pomeleme (já melu, je to jemnější), přidáme česnek, ol.olej, sůl, pepř a mícháme tak dlouho, až se všechen olej zapracuje. Krok 4: Přidáme kapii, petrželku, vejce a spojíme to majonézou. Ochutnáme a je-li nutné, dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Servírujeme na opečených bagetách či jiném pečivu, ozdobené petrželkou.

Zveřejněno 27. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNkp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná lilková pomazánka s kapií a vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qNkp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lilková pomazánka

Suroviny:
lilek, kapie červená, vejce, česnek, pepř bílý, olej, petrželka, majonéza, bageta, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu