Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřoví vrabci

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Barborka 2

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 435 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny122,58 g
Tuky55,33 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 417 mg
Sodík 315 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy16,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran. Maso vyndáme a na zbytku osmažíme cibuli, přidáme protlak, česnek a trochu vody. Krok 2: Přivedeme k varu, vrátíme maso a vložíme ho do trouby. Pečeme na 200 °C, dokud není měkké. Poté ho vyndáme. Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme a vložíme maso zpět.

Zveřejněno 4. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřoví vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84rg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřoví vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/84rg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Eja57: "...levý dolní roh není zrovna reklama na šťávu..."
Aha..., asi mají recht:yes: Ono to vypadá jako nedostatečně (ba přímo blbě) rozmíchané, že 8-(
***
"Šťávu zaprášíme moukou, rozmícháme..."
Např. Zelí po česku" taky zaprašuji:yes: ale sypat mouku do HORKÉ šťávy:-O to už se musí umět, že;-)
Tady je spolehlivější použití zátřepky (jako na Zelí po moravsku) :yes:

Eja57: Bohužel vyfocené a servírované to nemám. Už jsme vše snědli. Až buď vařit příště pokusím se nezapomenout a vyfotit.

casino: i oni asi ráčejí seznat, že levý dolní roh není zrovna reklama na šťávu k vrabčákům ( proto taky oslovuji autorku, jestli by nebyla fotečka už na talíři...)....kromě neprovaření se nabízí samozřejmě poměr výpek/voda/mouka...to mají recht

Barborko, fotka naservírovaného jídla by nebyla???;-)

Eja57: .... a provařených! :-D

"1 lžíce hladké mouky" vs. "trochu vody"
Eja57:
No, jestli z fotečky (při neznámém poměru obou složek) ráčejí seznat zda provařeno či nikolivěk, pak smekám ;-):-):-D:-K

Barborka 2: :-O když je to samozřejmé, proč to není napsáno v receptu? Ne každý zvládá vaření a pak se řídí jen tím, co recept radí.

cathleen: Samozřejmě že provařím aby šťáva zhoustla.

cathleen: někdy žádná fotka je lépe - podle fotky to asi dál provařeno není....navíc vrabců je tady plné hejno....

Barborko, zaprášíš to moukou, vložíš maso zpátky a - :-? Dál neprovařuješ?

Tématické fráze:
vepřoví brabci, recepty vrabec

Suroviny:
plec vepřová, sádlo, cibule, protlak rajčatový, mouka hladká, česnek, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu