Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dana Krupsova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 832 kJ /
438 kcal
Bílkoviny20,26 g
Tuky8,68 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 2,92 g
Sůl7,21 g
Sacharidy61,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme ji na oleji. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, chvíli osmahneme a přidáme kysané zelí i s nálevem. Podle potřeby chvíli podusíme. Mezitím dáme vařit osolenou vodu na halušky. Krok 2: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a zalijeme trochou mléka. Necháme asi 5 minut odstát. Pak tekutinu z brambor slijeme. Přidáme vajíčko, sůl a tolik mouky, abychom měli těsto vláčné a polotuhé. Nesmíme mít z těsta kaši, to by se halušky rozvařily. Krok 3: Když voda vaří, dáváme do ní malou lžičkou těsto. Lžičku stále vlhčíme ve vodě, aby těsto nelepilo. Povaříme asi 3–4 minuty. Pak halušky scedíme a v míse omastíme rozpuštěným máslem. Nakonec hotové zelí dochutíme solí a cukrem, přimícháme k haluškám a dobře promícháme.

Zveřejněno 5. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLWB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oLWB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dana Krupsova: Tak vodu slijte, nechte odstát a škrob vraťte zpátky do těsta. ;-)

Dana Krupsova: :-) Ono každý vie, že halušky sa nerobia z nových zemiakov. Neskoré odrody veľa vody nemajú. A halušky sú proste halušky, netreba ich zjemňovať.:-K Po nete behajú kadejaké "novosti haluškové", ale viete, koľko Čechov mi povedalo, že im halušky nechutia, a keď zjedli halušky ako majú byť, nevedeli sa dojesť? My tiež nevylepšujeme sviečkovú kadečím, a ani iné typicky české jedlá neinovujeme. Možno som trocha ostrá, ale keď vidím čo všetko sa v Čechách predáva ako slovenské alebo dokonca typicky slovenské halušky, ani sa tým, čo ich nechcú nedivím.:-K A musím sa priznať, rozčuľuje ma to. Prepáčte. :-K

Vajíčko halušky zjemní a škrobovou vodu slévám z důvodu, abych nemusela dávat velké množství mouky. Dříve jsem škrobovou vodu nechávala a těsto jsem měla stále kašovité, což nemá být.

Dana Krupsova: ;-) Samozrejme, to súhlasím, so slaninkou. Len s tými haluškami nie veľmi. :-K<3

Děkuji za poznámku. Ne ale každý snáší slaninu, tak tohle je varianta bez té slaniny.

Dovolím si malú poznámku: najprv škrob z halušiek vylejete a potom tam dáte vajce?!? Škrob sa nevylieva (ten drží cesto pokope) a vajce nedáva. A kde je slaninka? Tá tam patrí, či sú halušky s kyslou alebo sladkou kapustou, s bryndzou, tvarohom...

Tématické fráze:
halusky s kysanym zelim, halušky s kysanym zelím a klobasou

Suroviny:
brambory, mouka hladká, vejce, mléko, zelí kysané, cibule, klobása, olej, máslo, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu