Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s kuřecím masem a parmazánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jurgen.k Jurgen.k

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 095 kJ /
2 652 kcal
Bílkoviny162,06 g
Tuky26,12 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 416 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy421,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vývar s vínem uveďte do velmi mírného varu tak, aby se jen zachvíval. Olej rozehřejte ve velkém nepřilnavém kastrolu. Osmažte na něm pórek, česnek a tymián, až začne pórek měknout, asi za 3 minuty, vlijte do hrnce vývar.
Nakonec do hrnce přidejte omytou brokolici a nechte 3-4 minuty povařit. Poté z hrnce odlijte všechen vývar + vyvařené víno. Krok 2: Vsypte rýži a promíchávejte, aby jakoby zprůsvitněla, asi 1 minutu. Zalijte vývarem a za stálého míchání ho nechte vsáknout do rýže.
Dále po naběračkách začněte přidávat vývar, rýži stále promíchávejte a dávku vývaru do ní vždy nechte vsáknout, než přidáte další. Takto postupujte cca 18 minut, až rýže zvláční, ale uprostřed budou zrnka ještě dost pevná. Před koncem uvaření rýže vmíchejte již propláchnutou zeleninovou směs. Krok 3: Mezitím nakrájejte kuřecí maso na kousky a opečte je na pánvi do zlatova. Obvyklá doba vaření rizota je 20 až 22 minut. Na závěr vmíchejte do rizota pepř a sýr, na vrch kuřecí maso a ihned podávejte.

Zveřejněno 8. 2. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Poznámka:

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4NL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s kuřecím masem a parmazánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4NL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

"Rizoto s kuřecím masem a parmazánem"
Podle fotečky je to spíše "Rizoto s parmazánem a kuřecím masem", že ;-)
No a s postupem je to podobné jako s názvem receptu...8-(

zizala: Brokolici v postupu moc nechápu - přeci ji nebudu trápit 18 minut v kastrole s rýží....

Jeden litr vyaru stacit nebude, na 100g ryze je zapotrebi cca 300 - 350 ml vyvaru.

Pár rizoto jsem už uvařila, tohle má zbytečně složitý postup. Naliju vývar a pak ho zase sliju a přidávám postupně _ proč?

Tématické fráze:
kuřeci kuřecí rizoto, rizoto s kurecim masem zeleninou a parmezanem, rizoto s kuřecím masem a parmezanem, rizoto s kuřecím, recept na kuřecí maso s parmazanem, porkove rizoto s kurecim masem

Suroviny:
brokolice, vývar kuřecí, olej olivový, rýže, víno bílé suché, směs zeleninová, šťáva citronová, maso kuřecí, parmazán, pepř mletý

Přidat fotografie receptu