Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá rýžová kaše

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KikuLina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie127 kJ /
30 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrůlku nasypeme uvařenou rýži (může být klidně i už studená), přilijeme mléko tak, aby byla všechna rýže ponořená, nasypeme vanilkový cukr (případně ještě cukr krystal, pokud chceme kaši sladší), promícháme a necháme prohřát. Krok 2: Jakmile se z kastrůlku začne kouřit, začneme bez přestání promíchávat až do zhoustnutí. Krok 3: Na talíři posypeme skořicovým cukrem nebo podle své chutě.

Zveřejněno 15. 2. 2020

Poznámka autorky KikuLina

Vždy dávám do jakéhokoliv množství sáček vanilkového cukru. Máme rádi kaši posypat ještě skořicovým cukrem, takže na talíři se dosladí.

Nejlépe se nám na kaši osvědčila jasmínová rýže.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rýžová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVMX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá rýžová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vVMX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

:-)<3:-*:-K:-D:-8;-):-Q:-O:yes::yes::yes::yes:

Jenom to holky trochu přesladily a já jsem to rozmixovala. (Protože jsem to vařila strašně dlouho).

Až teď můžu říct, že je to dobré!:-Q:-Q:-K:-K:-K

Co je to "až se z kastrůlku začne kouřit":-//?Kolik je to porcí? Jak dlouho se to vaří? Myslím že jsme na tom stejně:-! Ale už se těším, určitě to bude dobré!
:-Q:-O:-K...

Tématické fráze:
rýžová kaše, rrychla dyzova kaae, recept na rýžovou kaši

Suroviny:
rýže, mléko, cukr vanilkový, cukr krystal

Přidat fotografie receptu