Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuřínové hranolky

Bramborové hranolky patří mezi oblíbené přílohy dětí i dospělých. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si hranolky z tuřínu. Tato úžasná a často opomíjení zelenina chutná po upečení skvěle a určitě se k ní budete vracet.

Hodnocení receptu je 3,9 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180-200 °C. Tuřín oloupeme a nakrájíme na hranolky. Krok 2: Tuřín oloupeme a nakrájíme na hranolky. Krok 3: Osolíme, přidáme oblíbené koření nebo česnek a pokapeme olejem. Promícháme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut a v průběhu pečení kontrolujeme stupeň propečení.

TIP: Jak pěstovat a používat tuřín

Zveřejněno 15. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřínové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZDm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuřínové hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZDm

Marie

Suroviny:
tuřín, olej, sůl, česnek sušený, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu