Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastinák glazovaný

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gmptop gmptop

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 013 kJ /
1 437 kcal
Bílkoviny16,05 g
Tuky48,10 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy210,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to zblanšíruju, to je furt řečí vokolo). Krok 2: Na pánvičce už mám rozpuštěné máslo. Chvíle napětí, co bude dál. Vrhnu pastinák na pánev (železnou, aby si někdo nedomejšlel), osmahnu, přidám cukr, postrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Usilovně míchám na malém ohni, až se mi ta zelenina kořenová obalí cukrovou sklovinou. Krok 3: Přidám citronovou šťávu, sůl a pepř. Míchám, posypu hrstí sezamu a v konci hrstičku meduňky. Krok 4: Podávám jako málozvyklý dodatek k drůbeži. :D

Zveřejněno 16. 2. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastinák glazovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4jL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastinák glazovaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O4jL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

No jo, ty ako pán používaš dámsku dlaň. Môžem ja ako dáma použiť pánsku? :-D Nezmení to chuť?;-):-D:-D

:yes::yes::yes:

Suroviny:
pastiňák, ghee, cukr, citron, semínka sezamová, meduňka, pepř bílý

Přidat fotografie receptu