Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lančmít podle Pavla a Majky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 383 kJ /
2 960 kcal
Bílkoviny294,23 g
Tuky191,38 g
Vláknina6,58 g
Cholesterol 905 mg
Sodík 836 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy12,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plecko a bůček nakrájíme na kostky, posypeme solí a cukrem, promícháme a necháme v lednici po dobu 24 hodin. Následující den maso rozemeleme v mlýnku na sítku (šajbě) 8 mm. Koření smícháme ve 100 ml vody (lepší by byl vývar), přidejte k mletému masu, důkladně promíchejte. Směs koření můžete upravit podle svých chuťových buněk. Nakonec vmícháme želatinu a znovu promícháme. Naplníme předem namočená kolagenová střeva (v teplé vodě). Obsah musí být ve střevech bez vzduchových bublin a docela upěchovaný (pozor, může prasknout obal). Krok 2: V nádobě převaříme vodu, ustálíme teplotu na nějakých 75-80 °C, vložíme obaly se směsí a při této teplotě vaříme minimálně 2 hodiny. Po této době vytáhneme obaly a zavěsíme do chladna k úplnému vychlazení, a to nejméně 12 hodin. Krok 3: Po ochutnání jsme usoudili, že by se mohlo dát o ždibek koriandru více, protože má vynikající chuť.

Zveřejněno 23. 2. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lančmít podle Pavla a Majky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4zA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí lančmít podle Pavla a Majky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4zA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

pavelk: děkuji :yes:

cathleen: Rád odpovím. Tu želatinu tam nedávám proto, aby se mi vytvořil nějaký rosol, ale aby směs nebyla suchá díky libovějšímu masu, protože do lančmítu nemelu kůži. A želatinu nedávám do tlačenky, tam si vystačím z vývaru kolen a nožiček.

pavelk: co - NE ?? Zkoušel jste to i bez ní? Ptám se proto, že tu mám také lančmít, drží krásně bez želatiny a na fotu je vidět, že je po vyklopení z formy lemovaný krásným rosolem stejně, jako býval kdysi ten prodávaný v konzervách.
Pro mě to je jako přidávat želatinu do tlačenky - proto jsem se ptala.

cathleen: NE!

milous54: Omlouvám se, ano vypadl. Opravím to. Děkuji za upozornění.

V postupu přípravy receptu nějak vypadl ten bůček uvedený v "Surovinách" :-O

Nedrželo by to dobře i bez té želatiny:-? (Poznámku o "lizu" jsem smazala, není to vhodné ani nutné.)

Tématické fráze:
domácí lančmít recept, domácí lančmít

Suroviny:
plec vepřová, bůček, praganda, sůl, pepř, cukr moučkový, česnek granulovaný, majoránka, koriandr, želatina, voda,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu