Retro kaťák
Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z drcených rajčat. Tato pikantní masová směs chutná výborně s bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 355 kJ / 1 041 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,43 g |
Tuky | 24,17 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 46,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky.
Krok 2: Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli proležet.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubší klínky. Papriku a jarní cibulku nakrájíme na proužky a okurky na půlkolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Množství volíme podle pálivosti a chuti.
Krok 4: Na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka osmahneme maso. Po opečení vyjmeme stranou.
Krok 5: V té samé pánvi opékáme všechnu zeleninu mimo okurek. Když zelenina zesklovatí, vlijeme drcená rajčata.
Krok 6: Přivedeme k varu, přidáme maso, teplotu stáhneme a pod pokličkou chvíli dusíme.
Krok 7: Potom odklopíme, přidáme pokrájené okurky a worcesterskou omáčku. Odvařením tekutiny zredukujeme hustotu.
Krok 8: Podáváme s hranolky, bramboráčky, rýží, nebo s tmavým pečivem.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Retro kaťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VLP
Moje poznámka
Retro kaťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VLP
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 3 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 28 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 37 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 42 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 59 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 59 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
katak s rýží,
retro recepty z vepřového masa,
retro maso recepty,
katák z vepřového masa,
kluci v akci - kaťák
Suroviny:
kýta vepřová,
olej slunečnicový,
cibule,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče drcené,
okurky sterilované,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)