Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Retro kaťák

Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z drcených rajčat. Tato pikantní masová směs chutná výborně s bramboráčky.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ricci

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 355 kJ /
1 041 kcal
Bílkoviny154,43 g
Tuky24,17 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy46,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky. Krok 2: Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli proležet. Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubší klínky. Papriku a jarní cibulku nakrájíme na proužky a okurky na půlkolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Množství volíme podle pálivosti a chuti. Krok 4: Na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka osmahneme maso. Po opečení vyjmeme stranou. Krok 5: V té samé pánvi opékáme všechnu zeleninu mimo okurek. Když zelenina zesklovatí, vlijeme drcená rajčata. Krok 6: Přivedeme k varu, přidáme maso, teplotu stáhneme a pod pokličkou chvíli dusíme. Krok 7: Potom odklopíme, přidáme pokrájené okurky a worcesterskou omáčku. Odvařením tekutiny zredukujeme hustotu. Krok 8: Podáváme s hranolky, bramboráčky, rýží, nebo s tmavým pečivem.

TIP: Jak připravit bramboráky

Zveřejněno 27. 2. 2020

Poznámka autora ricci

Inspirováno Kluky v akci

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Retro kaťák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2VLP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Retro kaťák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2VLP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dobrá klasika..foto přidáno..:-K

Tématické fráze:
katak s rýží, retro recepty z vepřového masa, retro maso recepty, katák z vepřového masa, kluci v akci - kaťák

Suroviny:
kýta vepřová, olej slunečnicový, cibule, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, chilli paprika čerstvá, rajče drcené, okurky sterilované, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu