Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 502 kJ / 4 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,15 g |
Tuky | 265,75 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 814 mg |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 497,30 g |
Postup přípravy
Troubu předehřeji na 180 °C. Chlebovou formu vyložím pečícím papírem, těsto do ní rozetřu a povrch těsta uhladím.
Formu s těstem vložím do předehřáté trouby a peču 15 minut. Upečený kakaový chlebíček nechám vychladnout. Po vychladnutí ho rozdrobím na menší kousky a odložím vedle do misky. Krok 2: Teď udělám světlé těsto. Dýni nakrájím na kostky a uvařím ji do měkka. Uvařenou dýni rozmixuji na hladké pyré tyčovým mixérem.
Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a postupně zašlehám vejce. Do směsi přidám dýňové pyré, mléko a postupně zamíchám mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Dle chuti můžete dodat i oříšky, či semínka :)
Chlebovou formu vyložím pečicím papírem a třetinu těsta dám do formy. Nyní zde vysypu rozdrobené tmavé těsto. Zbytek světlého těsta naliji do formy.
Formu vložím do znovu rozehřáté trouby a peču cca 35 minut. Chlebíček nechám chvíli ve formě a poté ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Před podáváním pocukruji.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňovo-kakaový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZPQ
Moje poznámka
Dýňovo-kakaový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ZPQ
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 16 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 19 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 20 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Mangové mochi pro Áňu. Jednoduchou verzi japonské speciality uděláte v mikrovlnce jen ze tři ingrediencí
Únorové pranostiky předpovídají „Únorová voda – pro pole škoda,“ nebo také „Teplý únor – studené jaro, teplé léto“
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šípková omáčka gratte cul II
Neregistrovaný před 1 minutou
Šípková omáčka
Neregistrovaný před 2 minutami
Lehký těstovinový salát
Neregistrovaný před 4 minutami
Loštická polévka s tvarůžkovými celestýnskými nudlemi
Neregistrovaný před 9 minutami
Sýrový burger se šunkovou pěnou
Neregistrovaný před 11 minutami
Ovocná buchta ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 18 minutami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Neregistrovaný před 38 minutami
Tvarohová náplň (nádivka)
Neregistrovaný před 40 minutami
Retro chlebíčky
Neregistrovaný před 46 minutami
Křehké vafle
Neregistrovaný před 46 minutami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
dýně hokkaido,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva
Komentáře