Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizotko s žampiony a sušenými rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

amarcha amarcha

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie703 kJ /
168 kcal
Bílkoviny12,18 g
Tuky1,17 g
Vláknina20,20 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme rýži: na troše olivového oleje zarestuji propláchnutou rýži, osolím. Poté zaliji vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Vařím, dokud se voda nevypaří a rýže nezměkne (nejlepší v rýžovaru nebo já mám Tefal hrnec 7v1, rýže se tam nepřipaluje i když moc nemícháte). Krok 2: V pánvi na olivovém oleji orestuji jemně nasekanou cibuli, po lehkém zezlátnutí přidám očištěné, natenko nakrájené žampiony. Restuji, pustí vodu. Poté přidám nadrobno nakrájenou šunku, přiliji olej z balení ze sušených rajčat s kapary a pak přidám i nadrobno nakrájená sušená rajčata. Celé promíchám. Okořením solí, pepřem, kmínem a muškátovým oříškem. Krok 3: Poté ve směsi nechám rozpustit máslo a celou směs z pánve vmíchám do rýže. Podáváme se zeleninou a lehce posypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 1. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizotko s žampiony a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B4wn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizotko s žampiony a sušenými rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B4wn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže jasmínová, voda, sůl, olej olivový, cibule, rajče sušené, žampióny, máslo, šunka od kosti, olej olivový, ořech muškátový, sýr

Přidat fotografie receptu