Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie501 kJ /
120 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky3,13 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,87 g
Sůl4,45 g
Sacharidy19,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody rozpustíme demi glace, nebo gelový bujón. Krok 2: Pomalý hrnec vytřeme olejem, poklademe půlkolečky šalotky, položíme maso a přidáme ostatní ingredience.
Nalijeme rozpuštěný bujón, osolíme, opepříme a nastavíme teplotu na LOW 8 hodin. Krok 3: Hodinu před koncem vyndáme snítky tymiánu, ochutnáme a je-li potřeba, ještě osolíme, opepříme, zahustíme lžící kukuřičného škrobu rozmíchaného v troše vody a necháme dodělat. Krok 4: Jako příloha můžou být těstoviny, brambory i rýže. Já volila tentokrát jasmínovou rýži s hráškem.

Zveřejněno 6. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGBJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové karé v tymiánovo- rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lGBJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové karé v pomalém hrnci, vepřové karé, veprove v paprikove omačce

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule šalotka, cibulka jarní, mrkev, hořčice dijonská, omáčka chilli sladká, omáčka sojová, rajče, demi glace, sůl, pepř bílý, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu