Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané řízky a vlašský salát retro

Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes. Tato kombinace jídel je nesmrtelná!

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min + odležení masa

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, + odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 131 kJ /
5 051 kcal
Bílkoviny272,94 g
Tuky329,10 g
Vláknina71,01 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 8,60 g
Sůl20,66 g
Sacharidy233,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme přes fólii. Z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a olejem - nesolíme. Uložíme do uzavíratelné misky a nejméně na 24, lépe na 36 hodin dáme do chladničky. Během té doby 2x obrátíme. Uleželé maso použijeme další den k přípravě řízků. Maso osolíme a obalíme klasicky v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Řízky smažíme pomalu na sádle a odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 2: Den předem uděláme i vlašský salát, krásně se rozleží všechny chutě. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a necháme úplně vychladnout. Uvaříme i očištěnou mrkev a celer, necháme vychladnout. Scedíme hrášek a necháme okapat na sítku. Krok 3: Vychladlé brambory nakrájíme na drobné kostičky a dáme do větší mísy. Přidáme hrášek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer, okurky a proužky šunky od kosti (kdo chce, může dát šunkový salám, ale chuť bude jiná). Vše promícháme. Krok 4: V menší misce smícháme všechny ingredience na dresink a přidáme ke směsi v míse. Zlehka, ale důkladně promícháme a uložíme v uzavíratelné míse do chladničky a vyndáme alespoň hodinu před podáváním.
Podáváme s čerstvě usmaženými řízky.

TIP: Jak připravit řízky, aby byly měkké a šťavnaté: rady a tipy

Zveřejněno 7. 3. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vlašák dělám hodně let podle starého receptu a řízky nakládám podle kamarádky také asi 30 let.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané řízky a vlašský salát retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMJr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládané řízky a vlašský salát retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pMJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
nakládané rizky, vlašský salát recept, retro saláty, priprava rizku na dalsi den, vlasky salat řízek

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, olej, sůl, mouka, vejce, strouhanka, sádlo, citron, brambory, celer, mrkev, šunka od kosti, okurky sterilované, hrášek sterilovaný, majonéza, hořčice plnotučná, cukr, sůl, omáčka worcesterová, ocet, pepř mletý

Přidat fotografie receptu