Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlíva na divoko

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 533 kJ /
366 kcal
Bílkoviny11,79 g
Tuky11,21 g
Vláknina24,23 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy43,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev, celer, petržel a přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Krok 2: Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a nové koření, malinko podlijeme vodou a dusíme asi 10 minut. Krok 3: Mezitím nachystáme vývar, může být i z kostky. Rozmícháme v něm Solamyl a nalijeme do směsi. Provaříme už jen asi 3 minuty, dochutíme octem a medem (může být i cukr, ale já použila med).
Podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 10. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4Ym

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlíva na divoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4Ym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Velice chutný recept, příloha rýže.

MamlajdaD: Zkus;-) ona má takovou divnou barvu, když se uvaří, ale opravdu to bylo skvělé. Někdy i mně překvapí takové zeleninové recepty, že mi chutnají. Poslední dobou je hodně zkouším. ;-)

JanaDorazinova: Jani, to je docela zajímavý recept, hlívu na sladkokyselo jsem ještě nejedla, určitě zkusím, zatím ukádádm do oblíbených! <3:yes::-8 Měj se fajn a zdravím! :-K:-K

Suroviny:
hlíva ústřičná, cibule, mrkev, celer, petržel, máslo, koření nové koření, bobkový list, vývar, solamyl, ocet, med

Přidat fotografie receptu