Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný piškot s želatinou

Nadýchaný piškotový korpus, lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany a vaše oblíbené ovoce - to je ideální způsob, jak zpracovat sezónní ovoce. Dezert můžete ještě nazdobit šlehačkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 959 kJ /
3 336 kcal
Bílkoviny63,47 g
Tuky145,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 461 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy440,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu rozpálíme. Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Z bílku ušleháme tuhý sníh, nesmí se po obrácení mísy vyklopit. Krok 3: V hladké mouce pečlivě rozmícháme prášek do pečiva. Krok 4: Do žloutků vmícháme 10 lžic oleje, 10 lžic vlažné vody, přidáme připravenou mouku a nakonec postupně vmícháme tuhý sníh. Krok 5: Těsto vlijeme na připravený plech a upečeme. Poté necháme vychladnout. Krok 6: Šlehačku ušleháme, přidáme ztužovač a vmícháme zakysané smetany. Krok 7: Vychladlý piškot potřeme krémem, poklademe omytým ovocem. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vlijeme ji na ovoce. Krok 8: Necháme ztuhnout v chladničce.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Poznámka autorky meya.z

Vždy dělám raději dvě želatiny, abych ji měla dostatek. K tomuto piškotu se nemusí ani dávat krém, stačí poklást ovoce a zalít želatinou. Kdo má rád, může ještě nazdobit šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný piškot s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7n4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný piškot s želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W7n4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc dobrá buchta-taky ji dělám.:-KA ten rybíz tam je mooooc dobrý-ale to záleží na chuti každého.:yes: Do krému můžeme dát i tvaroh nebo i bílý jogurt s trochou želatiny.

Ten rybíz bych tam nedával, ale vypadá to dobře...:):yes:

Tématické fráze:
piškot s ovocem a želatinou, piskotova buchta s ovocem a želatinou, buchta s ovocem a želatinou, piškotové řezy s ovocem a želatinou, piškotový dort s ovocem a želatinou, piškot se želatinou, piskotova buchta se želatinou, piškotový ovocný dort se želatinou, piškotový ovocný dort se želatinou, řezy s ovocem a želatinou, buchta se zelatinou, ovocné řezy se želatinou, buchta se želatinou a ovocem, buchta s želatinou, piškot s želatinou, piškot, piškot s ovocem, recepty ovocné řezy se želatinou, piškotová buchta s ovocem, ovocný dort se želatinou piškotový

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, smetana zakysaná, želatina, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu