Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ciabatta s flank steakem à la roastbeef

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 774 kJ /
424 kcal
Bílkoviny1,02 g
Tuky46,10 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy1,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, pokapeme olejem a vetřeme ho důkladně rukama do masa. Necháme asi 30 minut odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 170°C. Rozpálíme pánev a maso prudce asi minutu z každé strany necháme zatáhnout. Teprve když je takto připravené, osolíme a opepříme dle chuti a potřeme hořčicí. Malý pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem, na ten položíme maso a dáme na 10-15 minut do trouby (záleží jak chceme propečené). Krok 2: Po vyndání z trouby necháme maso úplně vychladnout, dáme na chvilku i do chladničky, nevyteče při krájení žádná šťáva. Nakrájíme na velmi tenké plátky jako rostbíf.
Ciabattu můžeme upéct, ale klidně použijeme koupenou. Rozřízneme uprostřed a naplníme. Nejprve potřeme spodní část majonézou (množství, kolik má kdo rád), podle chuti zakápneme srirachou nebo chilli olejem (kdo nemá rád, nemusí dát). Krok 3: Na majonézu položíme list salátu, trošku nakládané zeleniny (asi na 2 sousta, nabereme 1 vidličku), na to položíme plátky okurek, flank steaku a cibulky. Přiklopíme vrchní části a podáváme (nebo můžeme udělat malé občerstvení).

Zveřejněno 18. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta s flank steakem à la roastbeef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4mV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ciabatta s flank steakem à la roastbeef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X4mV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-D:-K

" Bylo to hned snědené" ...taky bych to hned snědla.....:-K

Eja57: :-K díky za komentář, já to balím pokud mám větší kus masa. tentokrát jsem ho nechala volně v malinkém pekáčku a jak patrno z fotky nevyteklo při krájení nic, ale bylo by asi víc pevné ( na tom kousku to moc nevadilo, :-)bylo to hned snědené) :-K hezký večer a pevné zdraví. :-):-K

Velmi bych doporučila maso po vytažení z trouby pevně utáhnout do dvojitého alobalu....

Suroviny:
olej olivový, hořčice dijonská, sůl, pepř, ciabatta, majonéza, salát římský, ředkev, okurky sterilované, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu