Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovarová polévka s kroupami

Ovarová polévka je velmi jednoduché a chutné jídlo, které si jistě oblíbí celá rodina. Můžete zkusit verzi s kroupami, které polévce dodají jemnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 651 kJ /
395 kcal
Bílkoviny11,61 g
Tuky5,53 g
Vláknina15,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy67,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovarový vývar zbavíme tuku. Krok 2: Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na hrubší nudličky nebo v nastrouhané podobě, jemně nakrájenou cibuli a povaříme. Krok 3: Kroupy uvaříme doměkka a přidáme do vývaru se zeleninou. Krok 4: Polévku dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou.

TIP: Domácí zabijačka je tradice. Jaké recepty jsou s ní spojené?

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarová polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovarová polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3<3:-K

Opravdu podařená, výborná polévka. :-K Také jsem ještě přidal brambory a nemá to chybu.<3:-K

Karel Horák 29. 8. 2014 07:13
My jednoduše zabijeme prase a z hlavy rypáčku a ouška je nejlepší ovarová polevka......

Byla výborná, přidala jsem navíc bramboru, fotka a bod navíc k tomuto receptu:yes:

:yes::-p

:-K :-D :-D :-D 3:-)

jelikož jsem dnes vařila ovárek,tak jsem tady hledala,jak bych zužitkovala vývar,až jsem našla:-D:-D:yes:
polívečka je výýýborná:yes::yes:dávám bod a pár foteček;-):-K

Opravdu mňamka,celá naše rodina tuto polévku miluje a i když si myslím,že zbyde na druhý den.pokaždé je hrnec prázdný!:-p:-K:-D:yes:

kuchař co vše sní 1. 2. 2010 15:44
je to dobré nic nezbyde.

Přidávám se k Bibince - u nás není tohle taky k zmražení - prostě nezbyde :-D;-):-p

Jani, já bych tu tláču nemusela ani zamražovat, protože bysme jí jedli a jedli, až by nezbylo nic:-DKolik si jich z tohoto množství masa měla? Dávám ti boda:yes:

Použila jsem vývar z tlačenky, kterou jsme nedávno dělali a zamrazili. Moc dobré!:yes::yes:

Dobrá polévka, dávám ale jen malinko zeleniny, nebo vůbec :-8 a moc hezká fotka :yes:

Polévku jsem uvařila z vývaru, co mi zůstal po novoročním ovaru. Musela jsem ho ale vyčistit bílkem, protože s polévkou jsem nepočítala a nesbírala při vaření pěnu. Snad jsem to trochu napravila. Polévka je výborná, přikládám fotku.;-)

Tématické fráze:
vaření krup, vaření krup na zabijačku, jak správně vařit kroupy, jak vařit kroupy na zabijačku, postup pri vareni krup, polevka z krup, doba vaření krup, jak správně vařit ječné kroupy, vaření krup recept, recept na ovarovou polevku, recepty z krup, jak dlouho vařit ječne kroupy, kroupy doba vareni, ječné kroupy vaření, teskoma vaření, krvavá polévka, vaření krup do polévky, vaření ječných krup, recept na vaření krup, jak vařit ječné kroupy

Suroviny:
vývar masový, zelenina kořenová, cibule, kroupy, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka

Přidat fotografie receptu