Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obyčejné domácí rohlíky

Přestože jde o obyčejné tukové rohlíky, velmi si na nich pochutnáte. Domácí rohlíky jsou voňavé, křupavé a na rozdíl od kupovaných jsou dobré i další den. Nejlépe ale chutnají čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 700 kJ /
2 318 kcal
Bílkoviny56,57 g
Tuky79,15 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 65 mg
Sodík 3,64 g
Sůl9,03 g
Sacharidy336,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozehřejeme sádlo a dáme ho stranou. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl a vše promícháme. Přidáme vlahé sádlo a zalijeme vlažnou vodou. Krok 2: Nejprve v míse zaděláme vařečkou, pak vyndáme na vál nebo podložku a ručně propracujeme. Zpočátku se těsto trochu lepí. Lehce ho obracíme rukou a po 4-5 minutách už je těsto hladké a jemné. Ještě dalších 5 minut pokračujeme a pak dáme kynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou pak na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme tvar oválu nebo trojúhelníku a ten stočíme do rohlíku od širší strany. Ukládáme na plech vyložený podložkou nebo papírem na pečení a zakryté utěrkou necháme ještě 30 minut kynout. Krok 4: Předehřejeme troubu na 180-190° C a na dno dáme kastrůlek s vodou. Vykynuté rohlíky potřeme vlažným mlékem a dáme péct dorůžova asi 15-18 minut (podle trouby). Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladnout.

TIP: Pečivo pro začátečníky

Zveřejněno 24. 3. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Nejlepší jsou čerstvé, ale i druhý den jsou moc dobré. Můžeme je i zamrazit a rozpéct.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejné domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3n5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obyčejné domácí rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3n5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající!!!

Jannape89: :-K Moc děkuji, mějte se všichni hezky. :-K

Wau!!! Pekla jsem z nouze, abychom měli ráno pečivo ke snídani. Ale rozhodně se stanou rohlickami na každý víkend. Jsou fantastický 👌🏼👌🏼👌🏼

Jannape89: :-K Moc děkuji za komentář, mám z toho radost :-K Přeji krásný a pohodový večer,

Dycky: :-)Moc děkuji za milý komentář i krásné foto. :-K Přeji krásný a pohodový den.

Tak přesně tyhle rohlíčky jsem hledala. Jsou super a s těstem se krásně pracuje. Dík za recept:-K

Tonja: :-) moc děkuji za komentář, který mě potěšil :-K Přeji krásné a pohodové prožití svátečních dní :-K

Peču je častěji. Přestože jsou v názvu nazvány "obyčejné", jsou ze všech sádlových rohlíků nejlepší.

jaromíra 18. :-) moc děkuji za přidané krásné foto :-K Hezký večer

Tonja: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásný den :-K

Vyzkoušel jsem už asi 10 nebo 12 receptů na obyčejné rohlíky, tyto nám však chutnají nejvíce a jsou i po pár dnech k jídlu (netvrdnou a nemění chuť). Jsou výtečné.

Furat - :-K moc děkuji za foto - rohlíky jsou krásné :-K hezký a zdravý den

Tématické fráze:
obyčejné slané rohlíky, domácí rohlíky recept, recept na domácí rohlíky, rohlík na sadle recept, recepty na domácí rohlíky, recept na rohlíky, recept domácí rohlíky, domácí rohlíky - recept, recept na ruce rohlíky na 10 ks 70 ze sádla, rychlé obyčejné rohléky

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, cukr krystal, sůl, sádlo, voda, mléko, sůl hrubá, kmín celý, mák

Přidat fotografie receptu