Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka ze Šumavy

Velikonoční nádivku můžeme připravit i kdykoliv během roku. Vařené a uzené maso doplníme chutí kopřiv, čerstvých bylinek, smažené cibule a papriky. Nádivka je díky sněhu krásně nadýchaná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HonzaB HonzaB

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 472 kJ /
3 459 kcal
Bílkoviny292,60 g
Tuky139,00 g
Vláknina26,52 g
Cholesterol 2,46 g
Sodík 8,14 g
Sůl18,89 g
Sacharidy248,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso uvaříme v osolené vodě. Vývar slijeme a použijeme později. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme spolu s najemno nakrájenou červenou paprikou. Česnek utřeme. Krok 2: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme je vývarem z uzeného masa. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem. Přidáme vařené a na kostky nakrájené maso. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme čubricu a hrst nasekaných spařených kopřiv, pokrájené jarní bylinky, promícháme a přidáme pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Krok 4: Zapékací nádobu vymažeme máslem a nádivkovou směs rozetřeme po celé ploše. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 5: Zapékáme přibližně 30 minut.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 26. 3. 2020

Poznámka autora HonzaB

Babička k ní dělala jednoduchý bavorský bramborový salát.

A ještě dodatek: mám vyzkoušeno, že tato varianta je lepší vychladlá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka ze Šumavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P8B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka ze Šumavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7P8B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

tejaja: dal jsem tam čerstvá letošní fota, tím je to OK....;-)H.:-)

Fotku som zmazala. Nie je tvoja. Vkladajú sa fotky len vlastné, nie stiahnuté z internetu. Dokonca od autora, ktorý je tu na topkách.

Tématické fráze:
velikonoční nádivka podle babičky, velikonoční nádivka recept, velikonoční sekanice

Suroviny:
maso vařené, maso uzené, maso uzené, vejce, máslo, rohlík, bylinky zelené, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, sůl, pepř mletý, koření čubrica, máslo

Přidat fotografie receptu