Suroviny
Porce: 1 roláda
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 767 kJ / 1 378 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,34 g |
| Tuky | 101,04 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 1,42 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 71,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180°C. Papírem, který lehce potřeme olejem, vyložíme plech. Není to nutné, ale oceníme po upečení.
Krok 2: Rozmixujeme červenou řepu do hladkého pyré.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Celá vejce rozklepneme do misky, se solí šleháme asi 2 minuty, přidáme horkou vodu, olej a šleháme cca 5 minut do husté bílé pěny. Přidáme pyré, dobře metličkou promícháme a po částech přidáváme mouku smíchanou se Solamylem a práškem do pečiva. Dobře promíchané těsto vlijeme na připravený plech a dáme do předehřáté trouby. Po 3-4 minutách teplotu snížíme a dopečeme na 170°C (podle trouby dalších 5-6 minut). Krok 3: Upečený plát těsta pomocí papíru lehce stočíme a necháme vychladnout. Krok 4: Zatím připravíme krém: ušleháme tvarohový Palouček s máslem, špetkou soli a dvěma lžičkami naloženého smetanového křenu, ale každý může udělat náplň jakou má rád, hodí se i Budapešť nebo pažitková. Krok 5: Vychladlý plát rozvineme a natřeme krémem, na začátek dáme větší vrstvu a postupně tenčí až do ztracena. Můžeme "vylepšit" plátky šunky nebo anglické slaniny. Pevně pomocí papíru (teď oceníme to pomazání) stočíme do rolády, zabalíme a necháme chvilku ztuhnout v chladu. Krok 6: Nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Moje poznámka
Slaná roláda s křenovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmYr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 36 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
řepa červená,
olej,
sůl,
voda,
máslo,
sůl
Komentáře (3)