Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Námořnický guláš

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 890 kJ /
1 408 kcal
Bílkoviny139,42 g
Tuky64,90 g
Vláknina8,04 g
Cholesterol 330 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,45 g
Sacharidy32,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Krok 2: Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Krok 3: Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké. Krok 4: Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké. Krok 5: Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu. Krok 6: Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Námořnický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

karolinka 24. 6. 2014 20:14
hledam namornicky gulas ale jsem ho jednou delala ale to bylo nako jinak pamatuji si ze se tam davalo jako ozdoba vejce kecup vino cervene no ale nevim presne jak no nevim porate prosim;-(

Jano Stupavský: No, von to ani není guláš, spíš tokáň (bez papriky a s vínem)

Jano Stupavský 18. 2. 2013 18:46
Ako náhodný recept sa objavil tento guláš. Myslím si, že nemá chybu, len nechápem, prečo sa volá "Námornícky", keď v ňom z mora nič nie je. Mohol by sa volať aj "Ministerský" alebo "Poslanecký", alebo "Predvolebný" či "Politický", veď je z hovädzieho mäsa a tí sú všetci hovädá.

Recept znám odjinud, gulášek je výborný. Dělám ho z vepřového a zeleninu klidně nechám na kousky a chutná všem moc. Doporučujeme!

Tak som vyskúšala,bolo to dobré,len mi to nepripadalo ako "guláš".Bolo to skôr ako dusené mäso so zeleninou,alebo niečo ako mäso na divoko.Bude to asi tým,že som zvyknutá robiť len klasický guláš.Ale aj tak dávam bod ;-)

Já mám taky ráda guláš na kdejaký způsob a knedlíky z hrnečku miluju:-p:-p,vybusna máš krásnou fotku,hned se mi sbíhají sliny:-D:-O

Taky já guláše můžu na všechny způsoby. Dávám plus vybusna za fotku a za knedlíčky, moc se ti povedly a jsem ráda, že chutnaly manželovi.:yes:

jednym slovom vynikajuci...fakt nema chybu. na zaver som tu horcicu nepridavala a radsej som hned na zaciatku spolu s bylinkami a koreninami vhodila horcicne semienko. a nedavala som normalny ocot ale ovocny cerveny.

Veškeré guláže mohu (bramborová, buřtguláž, houbový, segedýn, segedýn, koňský, hovězí, vepřový) A když se rozleží je supr. A aby byl vždy (když ho mám více dnů), tak si ho navrch vylepšuji. 1x navrch s nasekaným - natvrdo vařeným vajíčkem, 1x navrch s nakrájenou cibulkou, nebo navrch s nastrouhaným křenem. Kdo má odvahu může do guláže zkusit při vaření dát bobkový list a 1-2 hřebíčky. Je to zvlášní. Já dávám trochu čerstvého paprikového lusku, ale i někdy kyslou nakládanou papričku-bez nálevu. Pokaždé jiné a pak se guláž nepřejí.

no prave...ma ho rad...ako kazdy chlap v podstate...a najradsej chodi do steakovych restik kadejakych kde si dava polkilovy kus polokrvaveho masa na tanier...a ja si tam vzdy sposobne objednam moj cezar salat a som tam za debila, pretoze miesto grilovanej hovadziny si pytam klasicke kuracie.

Ale vaříš ho dost často, tak asi manžel ho má rád, ne?:-)

no...a ja to hovadzie zas az tak nemusim:-S

vybusna, taky jsem se na něj chystala, tak doufám, že přidáš foto. Ty jsi víc přez to hovězí masíčko;-)

Tématické fráze:
námořnické maso, hovězí maso po námořnicku, hovězí po námořnicku, námořnické maso recept, maso po námořnicku, hovězí gulaž, namornicke hovezi maso, houbovej gulas, guláž, segedýn, pravý hovězí guláš, recept na segedyn, hovězí guláš na divoko, námořnickej guláš, bramborovy gulaz, guláže, námořnický hovězí gulaš, guláš na divoko, recept námořnické maso, veprovy gulaz

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, slanina, cibule, mrkev, petržel, celer, sůl, ocet, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, cukr, mouka hladká, víno červené, kečup sladký, vývar, hořčice

Přidat fotografie receptu