Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný likér podle mne

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SvatoslavM

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 l

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 833 kJ /
438 kcal
Bílkoviny22,08 g
Tuky37,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 76 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit Salko v zavřené plechovce na 2 hod do vody. Krok 2: Žloutky s cukrem vyšleháme na pěnu. Přidáme smetanu, necháme ještě chvilku šlehat (3-5 min). Krém vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přendáme do studené vody a mícháme, než vychladne. Krok 3: Přidáme Salko, v mixéru rozmixujeme a postupně přidáváme rum do objemu 1 litru. Krok 4: Pokud se vám bude zdát likér hustý, možno ředit mlékem, nebo rumem.

Zveřejněno 4. 4. 2020

Poznámka autora SvatoslavM

Mixujeme proto, že se může stát při vaření v lázni, že se na okrajích mísy utvoří ztuhlý krém a likér by nebyl hladký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný likér podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3gD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vaječný likér podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L3gD

Marie

Komentáře (6)

zizala: Proto je to podle mne.Nikomu nenutím.:-):-)

S tím vařeným Salkem to bude spíš karamelový než vaječný likér.

Simona Skolakova: Ochutnala jste?

hospodyne: jaký míchaný vajíčka? Jenom žloutky s cukrem.

Proč to dělat složitě,když to jde jednoduše;-):-Q

:-ONo, to je zas recept! Vy vaříte při přípravě míchaná vajíčka? I šlehání v lázni má své zákonitosti:no:

Suroviny:
žloutek, cukr vanilkový, cukr skořice, smetana, salko, rum

Přidat fotografie receptu