Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje čínská směs

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HONZA 1500

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 711 kJ /
648 kcal
Bílkoviny27,64 g
Tuky11,08 g
Vláknina53,99 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 5,36 g
Sůl11,96 g
Sacharidy81,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve namoč do teplé vody (nejlépe přes noc) houby Shitake. Musejí být dost nasáklé vodou, vláčné a měkké! Krok 2: Nakrájej maso na PLÁTKY! (ne na nudličky Bože!!!) cca 3-4 cm, pak na něj rozklepni vejce, rozmíchej, směs posyp škrobem (dost), přidej asi půl lžíce sojové omáčky a trochu i rybí omáčky a onu špetku skořice. Pořádně promíchej a nech asi 1 hodinu v lednici přikryté uležet. Můžeš nechat i déle. Krok 3: Nakrájej papriky na čtverečky asi 2-3 cm, cibuli na plátky 2-3 cm (nejdřív napůl a pak krájet), česnek na plátky, žampiony stejně tak jako cibuli, houby Shitake, malé nech vcelku a velké překroj podle sebe. Každý druh ale dávej zvlášť do misky extra, určitě NE vše dohromady. Zázvor a chilli papričku nasekej hodně na jemno a můžeš nechat v jedné misce. Krok 4: No a jde se konečně vařit. Krok 5: První do pánve vlož naložené maso, ale POZOR! Maso se musí restovat, ne dusit!! Raději restovat po částech, opatrně a vidličkou maso neustále oddělovat, je slepené a obracet, restovat do zlatova asi 3 minuty. Ne do mrtva, jinak bude jako guma a nebude to k jídlu! Potom maso vyndej z pánve a nech odpočívat na teplém místě. Krok 6: Na výpek po mase hned hoď zázvor s chilli papričkou a nech asi 2 minuty restovat, pak dej do pánve cca 1 nakrájenou cibuli a nech opět restovat do zlatavé barvy, dej asi polovinu nakrájeného česneku, přidej všechny houby a dál restuj, přidej rýžové víno ,nech odpařit, dále dej ústřicovou omáčku, nech 2 minuty, přidej všechen zbytek sojových omáček a nakrájenou papriku. Restuj asi 5 minut a přidej vodu, nech dále vařit. Dej zbytek česneku. Krok 7: Dej do sklenice asi lžíci škrobu, vodu a pořádně rozmíchej, zahusti masovou čínskou směs dle potřeby, stačí povařit 2 minuty, hned tam přidej orestované maso, dále pepř a sůl dle potřeby, promíchej, nech prohřát a máš hotovo! Nejlepší je k tomu jasmínová rýže, vařená v automatickém hrnci na rýži.

Zveřejněno 7. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje čínská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Gg5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje čínská směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Gg5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
čínská masová směs, čínská směs

Suroviny:
vejce, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, zázvor čerstvý, žampióny, houby sušené, chilli paprika čerstvá, škrob kukuřičný, skořice mletá, pepř mletý, sůl, omáčka sojová, omáčka sojová tmavá, víno rýžové, ústřicová omáčka, omáčka rybí, olej slunečnicový, voda

Přidat fotografie receptu