Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 202 kJ /
3 872 kcal
Bílkoviny292,37 g
Tuky108,49 g
Vláknina71,42 g
Cholesterol 2,60 g
Sodík 8,45 g
Sůl20,18 g
Sacharidy398,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sekaná:
Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku a tuhou blánu pod ní a jenom takhle je oloupete beze ztrát. Omyjte červenou papriku a nakrájejte ji na dlouhé tenké proužky. Krok 2: Nakrájejte starší housky na kostičky a navlhčete je mlékem. Do velké mísy dejte mleté maso, řádně ho osolte a přidejte všechno koření. Vyhrňte si rukávy, ruce opláchněte v ledové vodě a maso pořádně propracujte. Vyždímejte namočené pečivo a spolu s vejci a prolisovaným česnekem je přidejte k masu. Krok 3: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte arch papíru na pečení a potřete ho olejem. Masovou směs dejte na papír a rukama vytvořte pravidelný obdélník vysoký asi jeden centimetr. Krok 4: Plát masového těsta potřete hořčicí, asi pět centimetrů od delšího kraje, který je blíž u vás, vyskládejte vejce jedno za druhé po celé délce budoucí rolády. Vejce podepřete proužky červené papriky a okurky. Krok 5: Pomocí papíru na pečení smotejte roládu. Prvním záhybem překryjte řadu vajec a papriky a dál motejte až ke konci. Pořádně utahujte. Přesuňte roládu na pekáč spojem dolů. Podlijte šišku 2-3 dl vody podle velikosti pekáče, zakryjte a dejte péct do předehřáté trouby. Krok 6: Pečte zakryté přibližně 45 minut, poté odkryjte, sekanou přelijte výpekem a dopečte asi 15 minut do barvy. Krok 7: Bramborový salát:
Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je nakrájíme na drobné kostičky do větší mísy.
Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy. Okurky nakrájíme nadrobno a nálev necháme zatím stranou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme a přidáme majolku, jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek (1-2 dl), postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme. Krok 9: Ideální je nechat odležet salát v míse den v lednici, aby se pěkně uležel, druhý den ochutnat a když tak ještě dochutit solí a pepřem.

Zveřejněno 12. 4. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D39K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná sekaná roláda s bramborovým salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D39K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recept sekaná roláda, plnena sekana recepty

Suroviny:
míchané mleté maso, houska, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř, bazalka čerstvá, česnek, strouhanka, hořčice dijonská, vajíčka křepelčí, paprika čerstvá červená, okurky sterilované, brambory, mrkev, hrášek, okurka čerstvá, vejce, jogurt, majolka, pepř, sůl, hořčice

Přidat fotografie receptu