Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičkovo-řepný salát

Křupavé a lehce štiplavé ředkvičky jsou prvními posly úrody na naší zahrádce. Zpracujte je do snadného a chutného salátu spolu s červenou řepou. Dochutit jej můžete kombinací jogurtu a zakysané smetany. Podávejte s vařeným vejcem.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie815 kJ /
195 kcal
Bílkoviny4,86 g
Tuky13,19 g
Vláknina4,84 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,11 g
Sacharidy11,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce osolíme a necháme stát. Vymačkáme vodu a přidáme nastrouhanou řepu. Krok 2: Salát osolíme, opepříme a přidáme ocet, jogurt, nebo různou kombinaci smetany a jogurtu (majonézy). Krok 3: Dochutíme cukrem a necháme uležet. Salát můžeme podáváme třeba s vejcem uvařeným natvrdo.

TIP: Jak uvařit vejce

Zveřejněno 15. 4. 2020

Poznámka autorky mika59

Komu nevadí, že lehce zvodnatí, nebude ředkvičku zbavovat vody. Salát je taky dobrý jen s domácí tatarkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkovo-řepný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Q13

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkovo-řepný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Q13

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

:-)<3:yes::yes: Červenou řepu mám moc ráda v jakékoli úpravě . Salát je určitě moc dobrý, klidně bych tu řepu dala syrovou :-K

Suroviny:
ředkvičky, řepa červená, jogurt, ocet vinný červený, olej, cukr, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu