Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový nákyp s medvědím česnekem

Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 476 kJ /
2 982 kcal
Bílkoviny113,95 g
Tuky262,43 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 5,81 g
Sůl14,26 g
Sacharidy33,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, vložíme očištěné a nakrájené houby, osolíme, mírně podlijeme a dusíme do odpaření tekutiny. Krok 2: Nakrájíme veškeré pečivo na kostičky. Ohřejeme mléko, ale nesmí být horké, rozpustíme v něm máslo nebo sádlo. Tímto zalijeme nakrájené pečivo, ale jen tolik, aby bylo vlhké, nesmíme ho přelít. Krok 3: Do mísy od robotu vyklepneme všechna vejce a na nejvyšší stupeň je šleháme do té doby, až budou vypadat jako na piškotovou roládu. Krok 4: Zatímco šleháme vejce, nakrájíme slaninu a sýr na kostičky, drobně pokrájíme medvědí česnek. Toto vše promícháme s houbami a zapracujeme do pečiva. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a promnutou majoránku. Krok 5: Na úplný závěr vlijeme našlehaná vejce, promícháme a vložíme do pekáče, který jsme vyložili pečicím papírem a potřeným sádlem. Upečeme v troubě na 180 °C, nejprve zakryté, pak dopečeme bez zakrytí na křupavou kůrčičku.

TIP: 5 tipů na další slané nákypy

Zveřejněno 16. 4. 2020

Poznámka autorky yanull

Je potřeba odhadnout množství mléka, protože našlehaná vejce nákyp ještě zvlhčí, tak aby z toho nebyla rozbředlá hmota.

Tento způsob se mi osvědčil, nemusím dělat samostatně z bílků sníh a vejce vše pěkně nakypří. Kypřicí prášek netřeba a nepřidávám ani dětskou krupici. Lze použít i sušené houby, ale ty je třeba předem namočit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový nákyp s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmZk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbový nákyp s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmZk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečivo, houby čerstvé, cibule, česnek, česnek mědvědí, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, mléko, slanina uzená, sýr tvrdý, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu