Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie256 kJ /
61 kcal
Bílkoviny2,03 g
Tuky0,24 g
Vláknina6,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky, česnek prolisujeme, sušená rajčata a nať z cibulky na nudličky. Krok 2: Nejprve dáme vařit těstoviny dle návodu na obalu. Hotové scedíme (trochu vody si necháme)
zakápneme olivovým olejem promícháme a uložíme do tepla. Krok 3: Na troše oleje si osmažíme cibuli do sklovita, přidáme pokrájené maso a restujeme za stálého míchání, než maso zcela zbělá a změkne.
Osolíme, opepříme a přidáme česnek, sušená rajčata, smetanu a gelový bujon, který se rychle rozpustí. Krok 4: Necháme chvíli provařit, přidáme hrášek, nať z cibulek a rajčata s feferony. Je-li to moc husté, přidáme pár lžic vody z těstovin a necháme ještě opět provařit.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Servírujeme s těstovinami, zdobené hráškem a natí jarní cibulky.

Zveřejněno 19. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3Lv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatovo-feferonková pikantní směs a fettuccine

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3Lv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes:<3:-K

Jaromira18: Děkuji moc :-K

yanull: Máš pravdu Janičko i když celý pokrm trvá opravdu jen pár minut. Než začne vařit voda na těstoviny, mám z poloviny jídlo hotové. A můžu, je-li potřeba použít i trochu vody z těstovin na případné naředění omáčky. Ale jak píšeš, je to skvělý postřeh a názor. Děkuji moc Janičko :-K:-K:-*

:yes::yes:

Ninuško, máš velmi zdařilé recepty :yes:. V tomto případě bych nevařila jako první těstoviny, ale až v závěru přípravy hlavního jídla. To vydrží teplé a zatímco necháme prolnout chutě, v klidu uvaříme těstoviny a hned po scezení je dáme teplé na talíř ;-):-K Určitě toto jídlo uvařím, klučíci mají rádi masíčko a těstoviny ;-):yes:

Suroviny:
cibule, česnek, hrášek, cibulka jarní, smetana, rajče sušené, sůl, pepř bílý, olej olivový, bujon kuřecí, těstoviny fettuccine

Přidat fotografie receptu