Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharská čočková polévka

Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si pochutnají na jejích bohatých, ale přitom jednoduchých ingrediencích.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby namáčení čočky

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby namáčení čočky)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 315 kJ /
1 031 kcal
Bílkoviny65,80 g
Tuky7,60 g
Vláknina85,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,20 g
Sacharidy132,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet. Krok 2: Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky. Krok 3: Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme. Krok 4: Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem. Krok 5: Hotovou posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Oblíbené recepty na čočkovou polévku

Zveřejněno 21. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská čočková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kq26

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulharská čočková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kq26

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka, celer, mrkev, cibule šalotka, vývar zeleninový, pasírované rajčata, feferonka, koření čubrica, sůl, petržel

Přidat fotografie receptu