Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová omáčka k uzeným kuřecím stehnům

Hodnocení receptu je 4,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 246 kJ /
298 kcal
Bílkoviny4,40 g
Tuky17,14 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 92 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy29,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená stehna občas bývají tužší, tak je raději dle potřeby povařím doměkka. Udržuji v teple. Krok 2: Cibuli osmahnu do světle hněda (pozor, aby se nespálila a nezhořkla), zapráším moukou a chvíli restuji. Krok 3: Cibulovou jíšku zaliji vývarem ze stehen nebo jiným masovým, příp. i zeleninovým (i z kostky).
Je-li vývaru málo, lze ho doplnit vodou. Přidám koření a vařím min 15 minut, aby se jíška dobře provařila a také aby omáčka získala požadovanou hustotu. V případě potřeby ještě dosolím, připepřím. Nakonec jsem omáčku rozmixovala, ale není to nutné. Krok 4: Jestliže stehna vychladla, dávám je prohřát buď do omáčky nebo na pařák nad dovářející se brambory nebo do mikrovlnky. Krok 5: Podávala jsem se šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 24. 4. 2020

Poznámka autorky Nadja

PL = polévková lžíce

ČL = čajová lžička

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová omáčka k uzeným kuřecím stehnům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGQ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová omáčka k uzeným kuřecím stehnům

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGQ0

Marie

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, máslo, cibule, mouka, jíška cibulková, vývar, pepř, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu