Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou, batátové hranolky s avokádovým dipem

Tak tenhle hamburger je opravdová pecka. Šťavnaté maso, na kterém se roztéká kozí sýr, je obloženo karamelizovanou cibulkou a hezky si hoví mezi zeleninou v bulce. K tomu křupavé batátové hranolky a svěží avokádový dip. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurgen.k Jurgen.k

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 753 kJ /
4 960 kcal
Bílkoviny294,26 g
Tuky271,18 g
Vláknina50,89 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 12,47 g
Sůl31,30 g
Sacharidy318,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hamburger: Namleté maso ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Pořádně promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Než se pustíme do přípravy placek, zkusíme upéct malý kousek směsi, ať otestujeme, jestli je maso dobře ochucené. Krok 2: Pánev nebo gril rozehřejeme na vyšší teplotu. Z masa vytvarujeme šest zhruba 1,5 cm vysokých placek a maso mírně potřeme olejem. Placky opečeme z obou stran na pánvi, měly by stačit 3 minuty z každé strany. Maso zbytečně často neotáčíme. Poté placky potřeme máslem, hezky to vylepší chuť, dáme na ně plátek sýra a přesuneme je do trouby vyhřáté na 200 °C (nebo zaklopíme pánev hlubokou pokličkou) a necháme chvíli dojít. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme olej, přihodíme cibuli a naplno smažíme asi 4 minuty. Poté přisypeme cukr, teplotu snížíme téměř na minimum a cibuli za občasného míchání dusíme asi 30 minut nebo dokud nebude mít barvu jako karamel a nezbaví se přebytečné vody. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 4: Bulky rozpůlíme, opečeme a poté je potřeme máslem. Majonézu smícháme s hořčicí a medem. Spodní část bulek potřeme majonézovým dipem, přidáme trochu salátu, plátky rajčat a masové placky se sýrem. Horní část bulek potřeme cibulkou. Burgery zaklopíme a propíchneme špejlí. Krok 5: Hranolky: Troubu předehřejeme na 180 °C. Batáty očistíme kartáčem (neloupeme!) a odstraníme z nich nožem všechny nedokonalosti a nečistoty. Ostrým nožem batáty rozpůlíme a nakrájíme na proužky. V míse je následně smícháme s uzenou paprikou, s nakrájenou chilli papričkou, olivovým olejem, solí a špetkou pepře. Krok 6: Obalené batáty rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180–190 °C 25–28 minut dozlatova. Krok 7: Než se batáty upečou, stihneme akorát připravit dip. Avokáda zbavíme slupky a pecky. Dužinu rozmixujeme společně s čerstvou petrželkou, jogurtem, solí, pepřem a limetkovou šťávou.

TIP: Avokádo - jak poznat, že je zralé a jak připravit třeba oblíbené guacamole

Zveřejněno 27. 4. 2020

Poznámka autora Jurgen.k

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou, batátové hranolky s avokádovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LyO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou, batátové hranolky s avokádovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LyO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
karamelová cibulka na hamburger

Suroviny:
maso hovězí mleté, sůl, pepř mletý, cukr, olej rostlinný, sýr, cibule, olej rostlinný, cukr, šťáva citronová, sůl, pepř bílý mletý, bulka, salát little gem, rajče, majonéza, hořčice dijonská, med, batáty, paprika sušená uzená, chilli paprika čerstvá, olej olivový, sůl, pepř mletý, avokádo, petrželka hladkolistá, jogurt bílý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu