Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šneky s vanilkovou náplní

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 844 kJ /
4 265 kcal
Bílkoviny94,50 g
Tuky152,82 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 447 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy620,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, droždí, přidáme žloutek, zalijeme polovinou mléka a mírně promícháme na řidší kašičku, poté přilijeme zbylé mléko, vlažné rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout zhruba 45 minut. Krok 2: Během kynutí těsta uvaříme z mléka, cukru a pudinků tužší pudink, do kterého vmícháme po uvaření (již bez vaření) 50 gramů másla a necháme zchladnout. Postačí, když bude vlažný. Milovníci brusinek nebo rozinek je též mohou vmíchat do pudinku dle vlastní chuti. Krok 3: Po vykynutí těsto zlehka ještě jednou propracujeme a na pomoučněném stole rozválíme na tenký obdélníkový plát, který potřeme připraveným pudinkem. Potřený plát svineme na délku do rolády, kterou pokrájíme nití na zhruba 12 dílů, které naskládáme do koláčové nebo dortové formy (32 cm), případně pekáčku vymazaného máslem nebo olejem, nebo vyloženého pečícím papírem, který potřeme máslem nebo pokapeme olejem a necháme ještě 10 minut odpočinout. Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme přibližně 40 minut, dozlatova. Lze upéct i v remosce o průměru cca 32 cm a to bez odpočinutí, zhruba 45 minut. Krok 5: Po zchladnutí šneky od sebe oddělíme, posypeme (nemusíme) moučkovým cukrem a podáváme.

TIP: Jak na švédské skořicové šneky

Zveřejněno 30. 4. 2020

Poznámka autora recepty73

Šneky jsou vláčné, nadýchané a dají se použít jako sladké pohoštění nebo sladký oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky s vanilkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3JO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šneky s vanilkovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3JO

Komentáře (16)

Konec dobrý... Zkrátka roláda se mně vůbec nepovedla nakrájet podle představ, ač jsem dodržel suroviny dle receptu.. Těsto řidší, ale hlavně puding vytékající při krájení, vytvořily podivnou směs. No, nalil jsem zbytek vytečeného pudingu na nevábně vyhlížející kousky a zapekl. K mému údivu to nakonec vůbec nevadí a "šneky" jsou moc dobré i tak. :).

ElkA36: ...omlouvám se za absenci a děkuji Merylas, za zastoupení:-K:-K:-K

ElkA36: Je to v postupu, bod 2. ;-) Kopíruji: Během kynutí těsta uvaříme z mléka, cukru a pudinků tužší pudink, do kterého vmícháme po uvaření (již bez vaření) 50 gramů másla a necháme zchladnout. Postačí, když bude vlažný.

Vypadá to moc pěkně! <3, pudink mám uvařit nebo ještě neuvareny? :-?

Buchyna: ...díky:-K:-K:-K ...můžete je dát klidně i na plech, s větším rozestupem, když nechcete dopustit při nabytí spojení;-):-K

Receptík vypadá lákavě, jen mám dotaz, zda šneci musí být na sebe nalepené, nebo se tak přilepily během pečení. A taky dávám bodík!;-)

recepty73: Jeden mi mohl nechat, ne ! Byly krásné a hezky voněly po celé kuchyni! :-(( Prý si je dá po cestě. Jak ho znám, tak domů už žádný nepřinese! ;-) Byly ještě horké ! ;-(
Právě jsem poslední kus masa narvala do sáčku a dala mrazit. Ještě , že manžel pomohl s ořezáváním a čištěním, jinak bych se s tím patlala do osmi!

Veronika.Hrozna: ...skvělý barter:-D:yes: ...já bych ho do kuchyně příště klidně pustil znovu;-):-D

Veronika.Hrozna: Nepošlu, tvoje šneky, jsem právě vyměnila za telecí z domácího chovu! :-D Ještě, že jsem ofotila hned po vytažení z trouby a před vložením do trouby. To mě nenapadlo, že kamarád s masem, si vezme do krabice tvoje šneky a to všechny! Příště ho do kuchyně nepustím!

Prave se chladi....Delala jsem tvuj recept a krem s vajicky bez pudinku, husty dle tebe, aby to nevyteklo pri krajeni.Poslu fotku, az ochutname.:-*

Eficka82: ...jsem rád, že Vám byl recept inspirací, děkuji za pěkné foto, které potěší každého autora receptu a velmi mne těší Vaše spokojenost :-K:-K:-K
mtvrdikova: rihana: ...dámy, bude mi potěšením_-K_-K_-K
casino: ...vařím a peču podle svého, Frantík neFrantík, nebo přihřátá polívčička na Labu?;-)

casino: Myslím, že se do toho pustím, jen nevím, který recept. Láká mě ten Váš, s tím vajíčkovým vanilkovým krémem!;-) Konečně se mi podařilo koupit vanilkové lusky, sice nevalné kvality, ale přece......, takže mohu uvařit i krém , asi je stejný, jako do větrníků a věnečků ..... <3

Vyzkoušeno a musím pochválit, s těstem se moc dobře pracovalo - použila jsem tedy hl.špaldovou a celozrnnou špaldovou -pšeničnou používám minimálně.Měla jsem trochu strach z množství pudinku, ale je ho opravdu akorát :yes: Stihla jsem vyfotit, než se na to vrhli hladovci :-D přidala jsem s dovolením fotku a bodík ;-)

...a Frantíci čemusi podobnému říkají Chinois /ČÍŇAN/ :-)
https://www.labuznik.cz/recept/cinan-moucnik-s-van...

Taky se mi to líbí a není to nijak složitý. Asi vyzkouším.;-)

Tématické fráze:
jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept, sneci s vanilkovou náplní

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, droždí sušené, mléko, máslo, žloutek, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, máslo, rozinky

Přidat fotografie receptu