Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené kysané zelí s celerem a "pomalenou" krkovicí

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 267 kJ /
1 498 kcal
Bílkoviny15,06 g
Tuky131,77 g
Vláknina29,78 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,30 g
Sacharidy53,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na dno hrnce dáme sádlo, polovinu cibule a česneku nakrájeného na plátky. Posypeme kmínem a zasypeme zbytkem cibule a česneku. Podlijeme jen asi deci vody a pomalý hrnec zapneme na 1. stupeň na 4 hodiny. Krok 2: Na zelí nakrájíme cibuli a špek na kousky, celer nastrouháme nahrubo. V hrnci na oleji orestujeme celer a přidáme překrájené zelí i s nálevem. Přidáme jemně nastrouhanou bramboru, kmín a vaříme doměkka. Krok 3: Mezitím vyškvaříme špek a přihodíme cibuli. Společně opékáme dozlatova. Do uvařeného zelí přidáme špek s cibulí a dochutíme solí, cukrem a pepřem. Podáváme s plátky měkkého masa a bramborami nebo knedlíky.

Zveřejněno 11. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kysané zelí s celerem a "pomalenou" krkovicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7wR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené kysané zelí s celerem a "pomalenou" krkovicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z7wR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dnes jsem zelí s celerem opět vařila, tentokrát s uzeným masem.:-)

Suroviny:
zelí kysané, celer, špek uzený, brambory, cibule, olej, sůl, kmín celý, cukr, krkovice vepřová, cibule, česnek, hořčice, sádlo, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu