Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené rizoto z vařené slepice

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 425 kJ /
580 kcal
Bílkoviny11,46 g
Tuky9,25 g
Vláknina7,38 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 812 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy109,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepičí stehno, popřípadě jiné slepičí maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Na másle orestujeme nakrájenou zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, lečo a hrášek.
Přidáme nakrájené slepičí maso, promícháme, restujeme asi 2-3 minuty a přisypeme rýži, kterou také chvíli opékáme se zeleninou. Krok 3: Opečenou směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme, dokud není rýže měkká. Krok 4: Podáváme nejlépe s kyselou okurkou..

TIP: Rady a tipy, jak zachránit přesolené rizoto

Zveřejněno 12. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené rizoto z vařené slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3VK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené rizoto z vařené slepice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3VK

Komentáře (4)

:-)<3:yes::-K

Anna Kocikova: Umletá by mi už nechutnala. Díky za foto :-)

Jani,nepeču,vše dělám v tlakáči,jen tu slepici ještě umelu na masovém mlýnku.Přidávám foto,měli jsme ho nedávno:-)

:yes: slepice je slepice ( a hezká fotka, hned bych si dala)

Suroviny:
slepice, cuketa, hrášek mražený, lečo, cibulka zelená, sůl, pepř mletý, vývar drůbeží, rýže, máslo

Přidat fotografie receptu