Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra v těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 015 kJ /
1 199 kcal
Bílkoviny114,51 g
Tuky49,18 g
Vláknina1,76 g
Cholesterol 3,27 g
Sodík 2,46 g
Sůl5,79 g
Sacharidy73,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka. Krok 2: Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou. Krok 3: Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji z oboch strán. Krok 4: Podávame so zeleninou a pečenými zemiakmi, posypané lístočkami saturejky.

Zveřejněno 18. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Xg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Xg

Marie

Komentáře (8)

Marie Svarcova: Ďakujem. :-K

:yes::yes:pěkný recept :-K

Dajda: Ďakujem za realizáciu. :-K;-)

tejaja: Zrealizováno podle slibu s bramborovým salátem. :yes: :yes: Na 400 g jater úplně stačilo jedno větší vajíčko a 2 lžíce škrobu.

Ďakujem za milé komentáre. Ako vysvetlila Františka, pečienka je jemnejšia. Moja babička namáčala aj bravčovú pečeň.;-)

Dajda: cituji: "Možná jste se potkali s nápadem naložit játra na pár hodin do mléka. Mléko může pomoci zbavit játra výraznějších pachů, kovové pachuti a taky má nenápadný vliv na jemnost, křehkost a měkkost, ale kuřecí játra této proceduře nezbytně podrobovat nemusíte. Jsou jemná sama o sobě. Když už, tak třeba do mléka ponořte játra mražená a nechte je v něm do druhého dne povolit. Následně se mléka zbavte, ale to je asi každému jasné."

https://www.kucharkaprodceru.cz/kureci-jatra/

Dajda:
No, taky KUŘECÍ (drůbeží) játra v mléce nekoupu ;-)

Smažená játra jsem kdysi měla ve velké oblibě, ale už jsem je nejedla ani nepamatuju. Tohle určitě vyzkouším, jako přílohu si dovedu představit bramborový salát. :-8

Proč je dobré namočit játra do mléka?

Tématické fráze:
kuřecí játra v těstíčku

Suroviny:
játra kuřecí, mléko, olej, mouka hladká, vejce, škrob bramborový, koření kari, paprika sušená sladká, omáčka sojová, saturejka

Přidat fotografie receptu