Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový jam jemně pikantní

Omrzel vás již rebarborový koláč a vy nevíte jak ji zpracovat? Vsaďte na rebarborový džem, který má díky zázvoru lehce pikantní chuť. Džem využijete o vánočních svátcích do cukroví, nebo rolád.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odstátí

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odstátí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 421 kJ /
4 164 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 016,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme (v květnu se rebarbora nemusí loupat, nemá tuhá vlákna) a nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Dáme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme zázvor, citronovou šťávu a promícháme. Necháme tři hodiny stát. Krok 3: Poté rebarboru uvaříme doměkka, zhruba 8-10 minut (vařím v multifunkčním hrnci, nemusím u toho stát a míchat). Krok 4: Do hrníčku nabereme horkou šťávu, rozmícháme v ní pektin promíchaný se 2 lžícemi cukru a vrátíme zpět do hrnce. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem a povaříme zhruba 5 minut. Krok 5: Vřelou marmeládu plníme do čistých sterilizovaných sklenic. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru aspoň na 15 minut.

TIP: Jak si poradit s řídkou marmeládou nebo džemem?

Zveřejněno 21. 5. 2020

Poznámka autorky Maja Motti

Používám jako klasický jam, ale hlavně používám do rolád a cukroví. Ta pikantnost zázvoru je tam úžasná, třeba vánoční cukroví s tímto jamem je první pryč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový jam jemně pikantní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqjY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový jam jemně pikantní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqjY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Famózní.

maris: já si první vypěstovala z kupovaneho. Nechala pár hodin namicenym ve vlažné vodě a pak zasadila.

bofinka: děkuju za odkaz;-)

Maja Motti: děkuju za informace:-),ale kde se dá koupit rostlinka ? někde v zahradnictví ?

Jj, musí být široký květináč, občas zalít neprelivat, nedávat ven, nemá rád střídání teplot a vítr. A za 9-10 měsíců je hotovo, nať zaschne. Můžeš sklidit všechno, nebo nechat v květináči a vyrypnout jen co potřebuješ. Vyrostou nové výhony a roste dal :yes:

maris:

Maja Motti: přiznávám, že nejsem žádný Mičurin a vůbec jsem nevěděla, že se dá zázvor pěstovat v květináči:-)

maris: domácí zázvor je luxusní, nedá se s kupovaným vůbec srovnat. Pěstují ho už pár let

Rebarboru mám ráda, recept se mi moc líbí a až teď jsem s všimla, že máš domácí zázvor:-). to je super, nejen že tam je určitě výborný, ale pěstovat si ho doma:-O - to je:yes::yes::-)

Suroviny:
rebarbora, cukr, šťáva citronová, zázvor

Přidat fotografie receptu