Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 028 kJ / 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,49 g |
| Tuky | 11,75 g |
| Vláknina | 11,07 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 219 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 22,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní maso očistíme, odřežeme sádlo a přebytečný tuk i s kůží. Sádlo a kůži nakrájíme na kousky a vyškvaříme z něho sádlo. Maso nakrájíme na malé tenké pásky.
Krok 2: Očištěný celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky.
Krok 3: Zeleninu orestujeme na troše kachního sádla na slabém ohni alespoň 10 minut.
Krok 4: Poté přidáme nakrájené kachní maso a bobkový list. Restujeme, dokud maso nezmění barvu, potom podlijeme červeným vínem a přidáme nasekaná rajčata a protlak.
Krok 5: Kachní ragú dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a čerstvě nasekanými bylinkami (libeček). Ragú povaříme, aby se všechny ingredience spojily.
Krok 6: Hotové ragú posypeme sýrem.
Zveřejněno 21. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní ragú s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwmD
Moje poznámka
Kachní ragú s noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwmD
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 36 sekundami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 58 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Suroviny:
maso kachní,
mrkev,
celer,
celer řapíkatý,
cibule červená,
česnek,
sádlo kachní,
víno červené,
rajče,
protlak rajčatový,
bobkový list,
libeček,
ořech muškátový,
sůl,
pepř mletý,
sýr
Komentáře (9)
https://www.vitalia.cz/clanky/muskatovy-orisek-i-k...
Cituji z jejího článku:
Muškátový oříšek i květ: ve větších dávkách je mírně jedovatý
Muškátový oříšek rozpouští hleny, podporuje trávení a pomáhá zahnat chmury. Při vnitřním užívání se však užívá po špetkách. V něm obsažené látky jsou v organismu přeměňovány na substance obsahující mescalin a amfetamin a mohou navodit stavy opojení a hlubokého dlouhotrvajícího spánku.
Autorka léčivé účinky v článku i rozepisuje.
MajaV:
Nelenila jsem a šla si zvážit, kolik váží 1 muškátový oříšek. Ten největší měl 5,3 g ten nejmenší měl 4,2 g. Těch oříšků by se tedy muselo nastrouhaných sníst více než pět kusů. No nevím, který žaludek by to snesl.